Do czasu dostania mandatu za wirtualny teren zabudowany, do czasu
Awaria silnika peknięta szklanka??
Zwiń
X
-
Awaria silnika peknięta szklanka??
Witajcie wczoraj spokojnie jechałem sobie moja Skodziną tak 80 km/h, aż tu nagle huk silnik zgasł i nic....Zaraz mega ciśnienia i strachu dostałem.
Nie odpalałem tylko zaraz do mojego mechanika przetrasnportowanie auta i czekałem na werdykt, zadzwonił mi wieczorem ze to na "szczęście" nie rozrząd....ale chwyciło czy pękła szklanka tak to nazwał i narobiła dużo syfu w gniazdzie głowicy?? nie wiem czy dobrze pisze nawet.
Z racji tego iż w silnikach jestem raczej amatorem dopytałem o wszystko i ponoć najlepsze rozwiązanie to poszukać nowej głowicy??
Posiadam oznaczenie AHF.
Przebieg auta 237tyś.
Co wy radzicie?? Macie kogoś polecic w tym temacie jeżeli by już trzeba nową szukać??
Dzięki za pomoc AdamscoolTa Skodzinka twarda była!!!
1,9 TDI 136 z ECUSOFTa
-
-
szklanka to inaczej popychacz zaworu
jak faktycznie pokancerowała mocno głowicę to szukaj głowicy->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
adamscool,
Wymieniałeś wcześniej szklanki? Powinno się niby przy przebiegu 180tys.Jest: VW Passat B6 04.2010 2.0 TDI CR CBBB (170KM/350Nm) http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=88468;
a do zadań miejskich: VW Lupo 1.4 AUD MY2004 (60KM/116Nm seria)
Była: O1 L&K kombi 1.9 TDI AHF 2001/2002 (160KM/356Nm by ECU Project)
O2 kombi 4x4 1.9 TDI BXE 2006 (147KM/345Nm by ECU Project)
Komentarz
-
-
i pewnie już od dłuższego czasu wypracowane szklanki (a) musiały wydawać odgłosy.Zamieszczone przez adaśPowinno się niby przy przebiegu 180tys.
Nie słyszałeś tego?DigiTech PROMOCJA na chiptuning ZOBACZ
www.chiptuning.katowice.pl
DIAGNOSTYKA, CHIPTUNING, HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA
Komentarz
-
-
Kolego "Krzych". Zainterosowałem się Twoją poradą ponieważ u mnie w siliniku stuka(rozgrzany czy nie wszystko jedno) coś tak jakby "nienaolwione zawory", taki klekot jakby mlotkiem uderzać w metal, nie wiem jak to dokładnie nazwać. W kabinie go nie słychać.Dodam ze samochod ma na licznku 175tyś km ale jestem prawie pewien że kręcony z 230tyś. Samochod kupilem rok temu już z chip tuningiem ( razem z klekotem ) i w odgłosie silnika nic sie nie zmienia po zrobienieu 20 tyś km. Czy mam się tym przejmować ?
Komentarz
-
-
Radze to sprawdzić u mechanika co tam stuka pod pokrywą, bo wymiana samych szklanek będzie znacznie mniej kosztowna od ew. wymiany głowicy, wałka rozrządu itd...
Nagraj i wrzuć plik, może uda się "wysłuchać" Twojego silnika na odległośćDigiTech PROMOCJA na chiptuning ZOBACZ
Komentarz
-
-
geodeta,
Fachowiec od razu ci powie 'na słuch' czy to szklanki. U mnie facet to zauwazyl przy przegladzie technicznym.Jest: VW Passat B6 04.2010 2.0 TDI CR CBBB (170KM/350Nm) http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=88468;
a do zadań miejskich: VW Lupo 1.4 AUD MY2004 (60KM/116Nm seria)
Była: O1 L&K kombi 1.9 TDI AHF 2001/2002 (160KM/356Nm by ECU Project)
O2 kombi 4x4 1.9 TDI BXE 2006 (147KM/345Nm by ECU Project)
Komentarz
-
-
Bywałem kilka razy u mechanika z tym samochodem i widocznie chyba musze go zmienić bo uważa, że ona najwyraźniej tak ma :roll: Czytałem sporo na forum o problemach z odpalaniem ciepłego silnika. Mojego szkodnika też trzeba kilka dobrych sekund kręcić, kiędy silnik jest rozgrzany,aby odpalił. Być może ma to jakiś związek. Nagrałem sinik i możecie go wysłuchać z tego pliku:
dzięki za zaintereosowanie
Komentarz
-
-
tak samo jest z chorobą u człowieka, jak nie można jej wyleczyć, to należy ją polubićZamieszczone przez geodetaBywałem kilka razy u mechanika z tym samochodem i widocznie chyba musze go zmienić bo uważa, że ona najwyraźniej tak ma
Zapraszam, korekcja dawki rozruchowej rozwiąże problem z odpalaniem.
dobrze słyszałeś, ale to było w Golfie II 1.6D tak się regulowało luz zaworowy.Zamieszczone przez turbojajkoTe szklanki sie wymienia czy podklada jakies specjalne blaszki ... tak slyszalem
Po roku 1988 były też już popychacze hydrauliczne i nie było podkładek do regulacji.DigiTech PROMOCJA na chiptuning ZOBACZ
Komentarz
-
Komentarz